Appelcake
Benodigdheden:
1 pak mix voor boerencake
4 eieren
200 gram boter of margarine
2- 4 appels (naar keuze)
Werkwijze:
Vet het bakblik in en plak aan de onderkant en zijkanten bakpapier.
Mix de met de mixer de boter tot een romige massa. Voeg de mix voor boerencake en de 4 eieren erbij,
Mix/klop het in ongeveer 4 minuten tot een luchtige massa. (Zet nu de oven aan, 10 voorverwarmen)
Schil de appels (je kunt zelf weten hoeveel) en snijd ze in kleine stukjes of rasp ze voor nog fijnere stukjes. Roer de stukjes appel door het beslag.
En schep daarna de massa in het ingevette cakeblik van ong. 28 cm.
Bakken:
De oven ca. 10 min. Voorverwarmen
Elektrische oven: 160 graden 55-65 min.
Hete luchtoven: 145 graden 55-65 min.
Gasoven: stand 2-3 55-65 min
Zet de cake op het rooster in het midden van de oven, de cake is gaar als je met een satéprikker in het midden van de cake prikt en deze er weer schoon uitkomt.
Serveren: De cake is erg lekker met een toefje slagroom en natuurlijk op mooie schaaltjes en daarboven een feestelijk gezicht!
Eetsmakelijk
Marianne Meeuwse
Er zijn nog geen reacties geplaatst.