Schoenlappersappeltaart
Ingrediënten:
• 1 kg moesappels
• 1 rol beschuit
• 80 gram boter
• 4 eetlepels paneermeel
• 4 eiwitten
• 75 gram suiker
• 2 eetlepels kaneelpoeder
• Poedersuiker
Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes. Verkruimel de beschuiten. Smeer de bodem en binnenkant van een springvorm (ca. 24 cm) dun in met boter. Bestrooi de boter met paneermeel. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de stukje appel in een klein beetje water tot moes. Doe de moes in een grote kom. Klop, terwijl de appels tot moes koken, de eiwitten stijf. Lat de boter in een steelpan smelten. Roer de beschuitkruimels, suiker, gesmolten boter en het kaneelpoeder door de iets afgekoelde moes (die niet te nat mag zijn). Spatel de stijfgeklopte eiwitten door die mengsel. Schep het mengsel in de vorm.
Bak de taart ca. 50 minuten in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen en strooi er poedersuiker over heen.
Eet smakelijk!
Jasper de Pater
Er zijn nog geen reacties geplaatst.