Appelkoek
Benodigdheden voor 2 personen:
500 g bloem, 125 g boter, 125 g fijne suiker, 2,5 dl melk, 20 g gist, zout, 1,5 kg Elstar
garnering: 4 eetlepels bloem, 2,5 dl melk, 100 g boter, 3 eetlepels suiker, 1 ei, 1/2 pond kwark
Bereiding:
Meng goed de bloem, de boter, de suiker, de melk, de gist en het snuifje zout tot een stevig deeg.
Zet afgedekt met een handdoek weg gedurende 1 uur op een warme plaats. Rol het deeg dun uit en bekleed er een ingevette bakvorm mee.
De garnering: roer 4 eetlepels bloem in een beetje water los.
Breng 2,5 dl melk aan de kook. Los de bloem, 100 g boter en 3 lepels suiker er in op. Roer goed. Laat afkoelen en meng de kwark en het ei eronder. Giet in de bakvorm.
Schil de appels en snij ze in dikke schijven. Verdeel ze dakpansgewijs over de taart.
Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
APPELmoes
Ingrediënten
4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg)
75 - 100 gram suiker (naar smaak)
1 dl water
eventueel een klein beetje kaneel
Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)
Blijf wel regelmatig roeren!
Meng de suiker er naar smaak doorheen
Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak
Marieke Tekkelenburg
Er zijn nog geen reacties geplaatst.