Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Appelkoek

    Benodigdheden voor 2 personen:

    500 g bloem, 125 g boter, 125 g fijne suiker, 2,5 dl melk, 20 g gist, zout, 1,5 kg Elstar
    garnering: 4 eetlepels bloem, 2,5 dl melk, 100 g boter, 3 eetlepels suiker, 1 ei, 1/2 pond kwark

    Bereiding:

    Meng goed de bloem, de boter, de suiker, de melk, de gist en het snuifje zout tot een stevig deeg.
    Zet afgedekt met een handdoek weg gedurende 1 uur op een warme plaats. Rol het deeg dun uit en bekleed er een ingevette bakvorm mee.
    De garnering: roer 4 eetlepels bloem in een beetje water los.
    Breng 2,5 dl melk aan de kook. Los de bloem, 100 g boter en 3 lepels suiker er in op. Roer goed. Laat afkoelen en meng de kwark en het ei eronder. Giet in de bakvorm.
    Schil de appels en snij ze in dikke schijven. Verdeel ze dakpansgewijs over de taart.
    Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.






    APPELmoes



    Ingrediënten

    4 flinke goudreinetten (ca. 1 kg)
    75 - 100 gram suiker (naar smaak)
    1 dl water
    eventueel een klein beetje kaneel

    Bereidingswijze

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
    Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)
    Blijf wel regelmatig roeren!
    Meng de suiker er naar smaak doorheen
    Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak

    Marieke Tekkelenburg

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.