Hartig gevulde appels
Voor 4 personen
dit heb je nodig: 4 appels
200 g rundergehakt
30 g boter
1 dl rode port
1 fijn gesnede ui
8 blaadjes salie
zout en versgemalen peper
verwarm de oven voor op 200 graden. was de salie, snijd de ene helft
fijn en bewaar de andere helft. was de appels, snijd een kapje van de
bovenkant, verwijder het klokhuis, maar laat de onderkant heel. hol de
binnenkant van de appels uit en bewaar het vruchtvlees. fruit de fijn-
gesneden ui in de boter en voeg het gehakt, de fijngesneden salie en
het vruchtvlees van de appels toe. laat het 5 min pruttelen en
voeg zout en peper naar smaak toe. schenk de helft van de port erbij,
roer het daarna nog eens goed door en schep de vulling in de appels.
zet ze in een ovenschaal en bak ze 20 min in de oven. laat in
een steelpannetje de rest van de port iets inkoken tot een dunne saus.
serveer de appels met de portsaus en de bewaarde blaadjes salie.
en eetsmakelijk!!
Matthea Corbijn
Er zijn nog geen reacties geplaatst.