Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Hartig gevulde appels

    Voor 4 personen

    dit heb je nodig: 4 appels
    200 g rundergehakt
    30 g boter
    1 dl rode port
    1 fijn gesnede ui
    8 blaadjes salie
    zout en versgemalen peper

    verwarm de oven voor op 200 graden. was de salie, snijd de ene helft
    fijn en bewaar de andere helft. was de appels, snijd een kapje van de
    bovenkant, verwijder het klokhuis, maar laat de onderkant heel. hol de
    binnenkant van de appels uit en bewaar het vruchtvlees. fruit de fijn-
    gesneden ui in de boter en voeg het gehakt, de fijngesneden salie en
    het vruchtvlees van de appels toe. laat het 5 min pruttelen en
    voeg zout en peper naar smaak toe. schenk de helft van de port erbij,
    roer het daarna nog eens goed door en schep de vulling in de appels.
    zet ze in een ovenschaal en bak ze 20 min in de oven. laat in
    een steelpannetje de rest van de port iets inkoken tot een dunne saus.
    serveer de appels met de portsaus en de bewaarde blaadjes salie.
    en eetsmakelijk!!

    Matthea Corbijn

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.