Appelbollen
Benodigheden voor 10 appelbollen:
* 1 pak bladerdeeg (roomboter)
* 1 losgeklopt ei
* 10 middelgrote, stevige appels
* 20 g suiker
* 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
* Schil de appels en boor het klokkenhuis eruit
* Leg de appel op het midden van het deegplakje
* Vul de appel met het kaneel-suikermengsel
* Bekleede de appel met het plakje bladerdeeg
* Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en prik een gaatje in de bovenzijde van de appelbol
* Leg de appelbol met de sluiting naar beneden op de bakplaat
* Bak de appelbollen in 25 min. gaar en goudbruin.
Oventempratuur:
* Elektrische oven: 225 C
* Heteluchtoven: 210 C
* Gasoven: stand 5-6
Smulluh maar!
Rosalie ten Voorde
Reacties (2)
vechtertje redacteur | zaterdag 19 januari 2008 - 18:29 | ![]() |
aantal posts:389 | lijkt me egt vet lekkr..!! | |
Liefde in het kwadraat, is mij meer waard! |
IkBenWieIkBen journalist | woensdag 20 mei 2009 - 20:52 | ![]() |
aantal posts:2239 | I vechtertje
redacteur schreef op zaterdag 19 januari 2008 - 18:29 lijkt me egt vet lekkr..!! Idd. |