Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Appelbollen

    Benodigheden voor 10 appelbollen:

    * 1 pak bladerdeeg (roomboter)

    * 1 losgeklopt ei

    * 10 middelgrote, stevige appels

    * 20 g suiker

    * 1 theelepel kaneel

     

    Bereidingswijze:

    * Schil de appels en boor het klokkenhuis eruit

    * Leg de appel op het midden van het deegplakje

    * Vul de appel met het kaneel-suikermengsel

    * Bekleede de appel met het plakje bladerdeeg

    * Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en prik een gaatje in de bovenzijde van de appelbol

    * Leg de appelbol met de sluiting naar beneden op de bakplaat

    * Bak de appelbollen in 25 min. gaar en goudbruin.

     

    Oventempratuur:

    * Elektrische oven: 225 C

    * Heteluchtoven: 210 C

    * Gasoven: stand 5-6

     

    Smulluh maar!

    Rosalie ten Voorde

    Reacties (2)

    vechtertje
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:389

    lijkt me egt vet lekkr..!!
     Liefde in het kwadraat, is mij meer waard!
    IkBenWieIkBen
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:2239

    I

    vechtertje
    redacteur schreef op zaterdag 19 januari 2008 - 18:29

    lijkt me egt vet lekkr..!!

    Idd.