Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Appel-ijsdessert

    Ingrediënten
    1/4 liter vanilleroomijs
    5 stevige, zoetzure appels
    2 eetlepels Apfelkorn
    75 gr suiker
    2 dl melk
    1 1/2 theelepel kaneel
    1 eetlepel maïzena
    1/8 liter slagroom
    15 gr boter


    Bereiding:
    Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden
    Schil 1 appel en rasp hem grof
    Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen
    Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt
    Schenk er in één keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen
    Meng de kaneel met de maïzena en de slagroom tot een glad papje
    Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maïzenapapje aan de karamelsaus toe
    Blijf roeren tot de saus is gebonden
    Laat de saus afkoelen
    Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit
    Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter
    Dek de schaal af
    Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven
    Verdeel de koude saus over de bordjes
    Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus

    Wouline Vlastuin

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.