Appel-ijsdessert
Ingrediënten
1/4 liter vanilleroomijs
5 stevige, zoetzure appels
2 eetlepels Apfelkorn
75 gr suiker
2 dl melk
1 1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel maïzena
1/8 liter slagroom
15 gr boter
Bereiding:
Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden
Schil 1 appel en rasp hem grof
Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen
Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt
Schenk er in één keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen
Meng de kaneel met de maïzena en de slagroom tot een glad papje
Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maïzenapapje aan de karamelsaus toe
Blijf roeren tot de saus is gebonden
Laat de saus afkoelen
Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit
Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter
Dek de schaal af
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven
Verdeel de koude saus over de bordjes
Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus
Wouline Vlastuin
Er zijn nog geen reacties geplaatst.