Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Havermout-appeltaart

    Smelt zachtjes 400 gram boter

    roer daar doorheen 500 gram bruine suiker

    en daarna 250 gram havermout

    en tenslotte 500 gram zelfrijzend bakmeel

    op deze manier heb je een flinke hoeveelheid kruimeldeeg gekregen. (goed mengen, kneden is niet nodig.)

    intussen moet er een ingevette bakplaat klaar staan en wordt de oven voorverwarmd op 175'C

    driekwart van het kruimeldeeg wordt over de bakplaat verspreid.

    en goed aangedrukt.

    snipper nu drie hele grote appels of zes kleinere appels.

    vermeng se snippers met witte basterdsuiker en kaneel. (niet zo veel, gewoon dat er een beetje aan de appels blijft zitten.)

    verdeel de snippers over de taart en druk ze goed plat.

    verkruimel tenslotte het laatste deel van het deeg over de taart met appels en druk alles nog een keer goed aan.

    schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de taart in ong. 40 minuten goed 'droog' bakken.

    neem de plaat uit de oven en verdeel de taart in stukjes.

    laat deze op de plaat afkoelen tot ze hard genoeg zijn om ze van de plaat te halen en op een rooster verder koud te laten worden.

    Eetsmakelijk!!!

    Nicole Biemond

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.