Appelbollen
Je hebt nodig voor 4 appelbollen
* 4 Kleine appels
* 4 plakjes bladerdeeg
* Kaneel
* Suiker.
* 1 ei
Zo maak je ze:
- Schil de appels, en haal het klokhuis er binnen uit, maar hou de appel heel !!
- Leg de 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar.
- Leg de appel midden op een plakje bladerdeeg.
- Doe een beetje Kaneel en suiker in het klokhuis, en strooi er ook nog wat over de appel heen.
- Pak de vier punten bij elkaar, en maakt de randjes dicht, met een beetje water.
- klop het ei door elkaar in een beker, en smeer dit over het bladerdeeg heen.
- doe nog wat suiker op het ei.
- doe zo ook met de 3 andere appels.
- doe nu de appelbollen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- na ongeveer 20 - 25 minuten, zijn ze mooi bruin, en kunnen ze uit de oven.
Eet smakelijk!!
Joanne Kaashoek