Apricot-applepie
Apricot-applepie
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 8
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Smaak: Zoet
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Bijgerecht
Hulpmiddelen: 1 sprinvorm of pievorm 22 cm
Omschrijving
Een heerlijke Amerikaanse appeltaart met abrikozen en bitterkoekjes. Uit Elle Eten
Ingrediënten
175 gr. bloem,175 gr. zelfrijzend bakmeel,250 gr. roomboter,175 gr. witte basterdsuiker,110 gr. gebrande hazelnoten (grof gemalen),snufje zout,1 ei,10 bitterkoekjes, 10 gedroogde abrikozen, 4 kleine goudreinetten,2eieren.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 165 graden
Bereidingswijze
Meng bloem,bakmeel,boter,suiker,hazelnoten,1 ei en zout tot een samenhangend deeg.Bekleed de ingevette bakvorm met de helft van het deeg.
Bedek de bodem met een laag bitterkoekjes een laag abrikozen en een laag appelparten. Klop de eieren los (evt met kaneel) en giet ze over de appel. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hier de taart mee.Druk de randen goed dicht.Bestrijk de bovenkant met restje losgeklopt ei.Zet 60 minuten in de oven van 165 graden.
Jeanne van der Elst