Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Apricot-applepie

    Apricot-applepie

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Aantal personen: 8
    Gang: Bijgerecht
    Keuken: Amerikaans
    Smaak: Zoet
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Bijgerecht
    Hulpmiddelen: 1 sprinvorm of pievorm 22 cm

    Omschrijving
    Een heerlijke Amerikaanse appeltaart met abrikozen en bitterkoekjes. Uit Elle Eten
    Ingrediënten
    175 gr. bloem,175 gr. zelfrijzend bakmeel,250 gr. roomboter,175 gr. witte basterdsuiker,110 gr. gebrande hazelnoten (grof gemalen),snufje zout,1 ei,10 bitterkoekjes, 10 gedroogde abrikozen, 4 kleine goudreinetten,2eieren.
    Voorbereiding
    Oven voorverwarmen op 165 graden

    Bereidingswijze
    Meng bloem,bakmeel,boter,suiker,hazelnoten,1 ei en zout tot een samenhangend deeg.Bekleed de ingevette bakvorm met de helft van het deeg.
    Bedek de bodem met een laag bitterkoekjes een laag abrikozen en een laag appelparten. Klop de eieren los (evt met kaneel) en giet ze over de appel. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hier de taart mee.Druk de randen goed dicht.Bestrijk de bovenkant met restje losgeklopt ei.Zet 60 minuten in de oven van 165 graden.

    Jeanne van der Elst

    Reacties (1)

    GenM
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:1033

    Lijk me echt heel erg lekker jongeeeeeeee