Appel-beschuittaart
Appel beschuittaart
Wil je eens iets lekkers maken, met appel natuurlijk!!??
We gaan dit keer wel iets heel bijzonders maken:Appel-beschuittaart
Hier komtie dan:
Om te beginnen heb je eerst dit nodig:
-10 beschuiten
-5 grote, zure appels
-1 citroen
-een kwart liter slagroom
-15 eetlepels suiker
-1 eetlepel kaneel
Om verder te gaan moet je ook nog wat andere dingen hebben:
-schilmesje
-snijplank
-appelboor
-citroenpers
-groot bord
-pannetje
-schuimspaan
-garde of mixer
-maatbeker
-pannekoekmes
Nu gaan we beginnen om er iets lekkers van te maken:
*Zet het pannetje op het gas, met anderhalve liter water
*Breng het water, met 5 eetlepels suiker en het sap van de citroen aan de kook
*Ga maar roeren
*Schil de appels en haal het klokhuis eruit
*Snij de appels in niet te dunne plakjes en doe ze in het pannetje met kokend water
*Kook ze ongeveer anderhalve minuut en haal ze eruit met de schuimspaan
*Leg de beschuiten op een groot bord en schep hierop de appelschijfjes
*Meng 5 eetlepels suiker met de kaneel en strooi dit over de appels
*Klop de slagroom, met de laatste 5 eetlepels suiker stijf en schep die voorzichtig over de appels
*Strijk het oppervlak met een pannekoekmes glad
En...................klaar is de taart!!!
Eetsmakelijk hè!
(Om het aan te bieden zeg je: Alsjeblieft, Appelbeschuit-flatgebouwtaart, en op het dak ligt een verassing, een extra laag suiker!!!!!!)
Hilda van Gurp