Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Kwarktaart met appel

    Nodig:

    250gr. zelfrijzend bakmeel 
    160gr. kristalsuiker 
    60gr. boter, in blokjes 
    1 ei 
    250gr. kwark 
    1 ei (gescheiden) 
    70gr. witte basterdsuiker 
    4 appels, geschild en in schijfjes 
    rasp van 1 citroen 
    kaneel

    Meng bakmeel, kristalsuiker, boter en ei door elkaar.
    Kneed het vervolgens tot een massa (deze massa hoeft niet uitgerold te worden).
    Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm (Ĝ28cm) en druk het deeg goed aan.
    Meng de kwark met de citroenrasp, basterdsuiker en de eidooier.
    Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.
    Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.
    Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
    Bak de taart ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 225 şC.
    Serveren op mooie dessertbordjes, eventueel met een toefje slagroom.

    Lydia den Haan

    Reacties (4)

    GenM
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:1033

    zal vast erg lekker zijn.....
    Bine
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:2

    Hey lydia, is dit een borssels-recept?
    Lijsje
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:34

    borsseles recept, hoezo???

    Ben je ok een borsselenaar?

    Tis ckr lkkr!!

    Bine
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:2

    Ja kben ok un borselaar. Hoe ist op je stage?