Kwarktaart met appel
Nodig:
250gr. zelfrijzend bakmeel
160gr. kristalsuiker
60gr. boter, in blokjes
1 ei
250gr. kwark
1 ei (gescheiden)
70gr. witte basterdsuiker
4 appels, geschild en in schijfjes
rasp van 1 citroen
kaneel
Meng bakmeel, kristalsuiker, boter en ei door elkaar.
Kneed het vervolgens tot een massa (deze massa hoeft niet uitgerold te worden).
Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm (Ĝ28cm) en druk het deeg goed aan.
Meng de kwark met de citroenrasp, basterdsuiker en de eidooier.
Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.
Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.
Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
Bak de taart ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 225 şC.
Serveren op mooie dessertbordjes, eventueel met een toefje slagroom.
Lydia den Haan
Reacties (4)
GenM verslaggever | vrijdag 18 januari 2008 - 21:54 | ![]() |
aantal posts:1033 | zal vast erg lekker zijn.....![]() |
Bine bezorger | zaterdag 19 januari 2008 - 10:30 | ![]() |
aantal posts:2 | Hey lydia, is dit een borssels-recept?![]() |
Lijsje bezorger | maandag 21 januari 2008 - 11:10 | ![]() |
aantal posts:34 | borsseles recept, hoezo??? Ben je ok een borsselenaar? Tis ckr lkkr!! |
Bine bezorger | woensdag 23 januari 2008 - 10:42 | ![]() |
aantal posts:2 | Ja kben ok un borselaar. |