Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Appel-kiwi-bananenyoghurt

    Appel-kiwi-bananenyoghurt (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    1 appel (Elstar) (+1 voor garnering)
    ½ banaan
    ½ kiwi
    400 ml yoghurt
    Lange vingers
    200 ml melk
    100 gram basterdsuiker

    Bereidingswijze:
    • Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
    • Pel de banaan.
    • Schil de kiwi.
    • Snij de banaan en appel en kiwi in stukjes en doe deze in de blender. Schenk de yoghurt erbij.
    Zet de blender aan. En maak het toetje luchtig (minimaal 5 minuten in de blender).

    • Los de suiker op in de melk door de melk te warmen.
    • Doop de lange vingers in de melk.
    • Zet de lange vingers rechtop in het sorbet glas (bekleed zo de zijkant van het glas).
    • Schenk de appel-kiwi-bananenyoghurt in het glas, let op laat nog wel een stukje van de lange vingers zien.
    • Zet het toetje in de koelkast.
    • Garneer het toetje met een schijfje appel, voor je het opdient.

    Let op: de eerste hap zitten alle tafelgenootjes met verzuurde kaken!

    Ps. Je kunt suiker naar smaak toevoegen.

    Jacobine van Koeveringe

    Reacties (2)

    Koeveringe
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:7

    egt een leuk recept! tsie er wel lekker uit, als ik tso lees. maarre is het van sonja geintje

    greets Essie

    GenM
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:1033

    Jammie jammie