Appel-kiwi-bananenyoghurt
Appel-kiwi-bananenyoghurt (voor 2 personen)
Ingrediënten:
1 appel (Elstar) (+1 voor garnering)
½ banaan
½ kiwi
400 ml yoghurt
Lange vingers
200 ml melk
100 gram basterdsuiker
Bereidingswijze:
• Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
• Pel de banaan.
• Schil de kiwi.
• Snij de banaan en appel en kiwi in stukjes en doe deze in de blender. Schenk de yoghurt erbij.
Zet de blender aan. En maak het toetje luchtig (minimaal 5 minuten in de blender).
• Los de suiker op in de melk door de melk te warmen.
• Doop de lange vingers in de melk.
• Zet de lange vingers rechtop in het sorbet glas (bekleed zo de zijkant van het glas).
• Schenk de appel-kiwi-bananenyoghurt in het glas, let op laat nog wel een stukje van de lange vingers zien.
• Zet het toetje in de koelkast.
• Garneer het toetje met een schijfje appel, voor je het opdient.
Let op: de eerste hap zitten alle tafelgenootjes met verzuurde kaken!
Ps. Je kunt suiker naar smaak toevoegen.
Jacobine van Koeveringe