Mueslibol met appel
De lekkerste muesli bollen met appel.
Benodigheden voor ongeveer 12 bollen:
1 pak Koopmans Mix voor Waldkornbrood Donker Volkoren
300 ml handwarm water
25 gram boter of magerine
250 gram appel in blokjes
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
50 gram krenten
50 gram notenmix of walnoten
100 gram muesli naturel
Oventemperatuur:
Elektrische oven: 210 graden Celcius
Heteluchtoven: 200 graden Celcius
Gasoven: stand 5
Bereidingswijze:
Doe de mix en boter in een beslagkom en voeg het water toe.
Doe de appel, kaneel, suiker, krenten, notenmix en muesli bij de mix.
Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghakken tot een soepel deeg
Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
erdeel het deeg in ongeveer 12 stukken en draai hier de bollen van.
Laat de bollen op een ingevette bakplaat 60 minuten na rijzen onder een vochtige theedoek.
Verwarm de oven 15 minuten voor.
Bak de bollen in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Laat de bollen op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!!!
Gerdien de Vree
Er zijn nog geen reacties geplaatst.