Hete bliksem
Hete bliksem
Voor 4 personen
boodschappenlijstje:
1,5 kg aardappels
1 kg zure appels
2 grote uien
3 kneepjes vloeibare boter (om in te vetten)
melk
peper
nootmuskaat
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien.
Fruit ze in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten.
Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de ahtergebleven margarine.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Schep de helft van de puree erin.
Verdeel hierover de gefruite ui en maal hierboven de peper, leg hierop plakken appel, kruid ze met zout en peper en ten slotte de rest van de puree. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca, 25 minuten in de oven.
eet smakelijk...
Marlies de Vries
Reacties (3)
degeheimekamer bezorger | vrijdag 18 januari 2008 - 15:28 | ![]() |
aantal posts:35 | leuk, k had er nog nooit van gehoord![]() ![]() |
GenM verslaggever | vrijdag 18 januari 2008 - 21:52 | ![]() |
aantal posts:1033 | Is egt heerluk mmmmmmmmmm |
vechtertje redacteur | zaterdag 19 januari 2008 - 18:31 | ![]() |
aantal posts:389 | dat is zo lkkrrrrrrrrrrrrrrr..!! egt 1 van mijn lievelingsete..!! | |
Liefde in het kwadraat, is mij meer waard! |