Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Hete bliksem

    Hete bliksem

    Voor 4 personen

    boodschappenlijstje:
    1,5 kg aardappels
    1 kg zure appels
    2 grote uien
    3 kneepjes vloeibare boter (om in te vetten)
    melk
    peper
    nootmuskaat

    Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
    Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien.
    Fruit ze in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten.
    Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de ahtergebleven margarine.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
    Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Schep de helft van de puree erin.
    Verdeel hierover de gefruite ui en maal hierboven de peper, leg hierop plakken appel, kruid ze met zout en peper en ten slotte de rest van de puree. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca, 25 minuten in de oven.

    eet smakelijk...

    Marlies de Vries

    Reacties (3)

    degeheimekamer
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:35

    leuk, k had er nog nooit van gehoord
    GenM
    verslaggever
    Quote bericht
    aantal posts:1033

    Is egt heerluk mmmmmmmmmm
    vechtertje
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:389

    dat is zo lkkrrrrrrrrrrrrrrr..!! egt 1 van mijn lievelingsete..!!
     Liefde in het kwadraat, is mij meer waard!