Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    In een mum van tijd is de maaltijd kant-en-klaar

    In kant-en-klaarmaaltijden zitten over het algemeen te weinig groenten en voedingsvezels. Slecht 2 procent van de maaltijden voldoet aan alle voedingsrichtlijnen voor een hoofdgerecht. Dat bleek gisteren uit onderzoek dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deed naar de samenstelling van de meest verkochte kant-en-klaarmaaltijden.

    Nadelen
    We stevenen steeds meer af op een maatschappij waarin alles simpel, makkelijk en snel moet zijn. Eén druk op de knop van de magnetron en binnen enkele minuten staat er een maaltijd op tafel. Toch kleven aan veelvuldig gebruik van deze diners wat nadelen.

    Kant-en-klaarmaaltijden kunnen duur zijn.

    Er zijn nogal wat smaakmakers en zout aan kant-en-klaarmaaltijden toegevoegd. Kant-en-klare producten hebben een bepaalde hoeveelheid zout, kruiden en vet. Je kunt dus zelf de gerechten niet meer aanpassen aan je eigen smaak. Wellicht eet je daardoor veel vetter en zouter dan je eigenlijk zou willen.

    In je eentje kan een kant-en-klaarmaaltijd uitkomst bieden. Ben je met meer personen dan zijn de hoeveelheden vaak onvoldoende. Als je kiest voor meer dan één kant-en-klaarmaaltijd, onderschat dan de opwarmtijd niet. In die tijd kun je net zo goed zelf een maaltijd bereiden.

    Tips
    Met onderstaande tips zet je in een kwartier een maaltijd op tafel.

    Tomatensoep voor twee personen. Snij een ui fijn en fruit deze in de boter. Doe een eetlepel bloem erbij en roer dit tot een papje. Voeg een halve liter gepureerde tomaten toe en een halve liter water. Breng het geheel aan de kook. Voeg een bouillontablet toe en wat peper en zout naar smaak. Serveer de soep met brood en boter.

    Pasta met courgette in room voor drie personen. Zet een pan water op voor de pasta. Doe 300 gram pasta in kokend water. Bak ondertussen een ui in boter. Snijd 250 gram champignons in plakjes en voeg deze samen met een theelepel basilicum toe aan de ui. Snijd een courgette in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze ook toe. Doe de deksel half op de pan en laat het geheel in tien minuten beetgaar worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer op het laatst smeerkaas door het gerecht. Als de kaas opgelost is, is de saus klaar.

    Bron: www.nieuweband.nl en www.kellogs.nl

    Er zijn nog geen reacties geplaatst.