REACTIES
De redactie behoudt zich het recht voor aangeboden bijdragen te redigeren en/of in te korten, of zonder opgave van reden te weigeren. Alle inzendingen moeten voorzien zijn van naam en adres van de schrijver en de titel van deze rubriek. Plaatsing van ingezonden stukken betekent niet dat het Reformatorisch Dagblad met de inhoud daarvan instemt.
Peter Zwemer (23), Nieuw Beijerland Ik vind dit een zeer trieste ontwikkeling. Overspel niet meer strafbaar. Waar zijn we nou toch mee bezig?! Laten we hopen en vooral bidden of er nog een inkeer mag komen. Degenen die voor de God van hemel en aarde uit willen komen, wens ik van harte Gods wijsheid en nabijheid toe!
J.F. Slootweg (44), Maartensdijk Dit is weer een stap verder op het pad van ontkerstening waar ons land helaas een voortrekkersrol vervult. Laten wij op onze post blijven en met Gods hulp een levend getuigenis mogen geven waar wij voor staan. Opdat onze naaste nog gewonnen mag worden voor het te laat is.
Simon Steenhuis (17), Soest Wat betreft het vernieuwde prostitutiebeleid: in het artikel 'legalisering van het kwaad' wordt als argument gegeven tegen het vernieuwde prostitutiebeleid: "Want ook al wil men voortaan een bordeel als een normaal verschijnsel gaan beschouwen, dat is het natuurlijk niet. Het is niet toevallig dat de exploitatie van bordelen veelal in handen is van onderwereldfiguren en dat daarbij regelmatig sprake is van vrouwenhandel." Hoe kan het ook anders zijn als het verboden is? Hiernaast wil ik nadruk leggen op het volgende citaat: "Naarmate de eisen die de overheid stelt strenger worden, zullen bordeelexploitanten eerder geneigd zijn in de illegaliteit onder te duiken. " Ik dacht dat ditmaal juist de overheid de regels minder streng maakte en ik ben er van overtuigd dat dit nieuwe beleid een verbetering is. Bovendien gaat er heel veel geld in deze wereld rond en kunnen we nu belasting heffen over deze bedrijfstak. Daarnaast zeg ik: waarom iets verbieden en in de onderdrukking plaatsen, als het er toch blijft? Dan kun je beter een middenweg zoeken - het onderdrukken is niet gelukt: dat blijkt uit de afgelopen eeuw. Waarom dan niet dit proberen? Tenslotte wil ik nog een punt maken en dat betreft niet alleen dit onderwerp, maar eigenlijk het christelijke geloof in het geheel. Hoe kun je nou beleid voor een heel volk maken gebaseerd op een geloof waarin slechts een klein deel van het volk gelooft?
Drs. E. Gouda (31), Groot-Ammers Een volk krijgt uiteindelijk wat zij wenst. Het is niet alleen aan onze regering te wijten dat dit besluit genomen wordt. Laten we onszelf echter niet verheffen, maar onze regering opdragen aan de troon van Gods genade en Hem bidden om de doorwerking van Zijn Geest in hart en leven. Als land en volk - en daarin onze volksvertegenwoordigers voorop - uit die zuivere Bron gaan leven, dan staan er in de ware zin van het (W)woord wonderen op stapel. Dan kan zegen voor land en volk niet uitblijven. Tot die tijd moeten wij op onze post blijven en de HEERE aanlopen met de smeekbede: "In den toorn gedenk des ontfermens' (Hab. 3 : 2c).
E. van Veldhuizen (46), Veenendaal Weer een stap terug en verder van Gods geboden af. Laat de overheid horen dat alleen gerechtigheid een volk verhoogt. Laten de leden van raden en staten pal blijven staan voor de waarheid die naar Gods Woord is, in afhankelijkheid van God, de God van Daniel.
B. Wijnne (40), Oldebroek Als SGP raadslid in de gemeente Oldebroek ben ik heel nadrukkelijk geconfronteerd met deze problematiek. Voor ons is uiteindelijk doorslaggevend geweest dat wij vinden dat wij het steunen van de 1-optie niet kunnen verantwoorden voor de Heere. Prostitutie is immers lijnrecht in strijd met het zevende gebod. Voor belangstellenden hebben wij de bijdrage van onze fractie beschikbaar. Wij mogen zeggen dat er in de Raad van Oldebroek respect getoond werd voor onze opstelling. Email: bwijnne@rdnet.nl
Koen Reijnders (45), Katwijk Ik ben voor afschaffing van het bordeelverbod en vind ook dat de kerk met haar tijd mee moet gaan. Ik ben 45 jaar, gelukkig getrouwd en heb mijn hele leven in Katwijk gewoond. Iedere zondag gaan mijn vrouw, ik en onze vier dochters naar de kerk, maar ik denk dat door afschaffen van het bordeelverbod er meer controle op de samenleving komt en dat is nu precis wat er nodig is.
Gerard Nillissen (65), St.Charles IL, USA Hoe ver gaan we nu in Nederland???
Chr. Baggerman, Werkendam Deze weken denken we als raadsfracties na over de te nemen stappen binnen onze eigen gemeente. De rijksoverheid heeft de mogelijkheden van de gemeenten ingeperkt. Toch moet er een besluit komen van de gemeenteraad in de vorm van de wijziging van de APV. In onze situatie proberen we zoveel mogelijk als christelijke fracties overleg te voeren, om tot een gezamenlijk standpunt te komen. Landelijk zijn diverse mogelijkheden uitgedacht en ik denk dat het goed is bij elkaar te rade te gaan. Daarnaast is het gebed van alle christenen geboden, voor een overheid die dit soort wetswijzigingen doorvoerd. Maar ook voor die raadsleden die een beslissing moeten nemen. Het gaat gelukkig niet in alle gevallen om legalisering van bordelen. Laten we binnen die gemeenten waar dit soort 'inrichtingen' nog niet zijn, ons best doen om het onmogelijk te maken zich te vestigen. Zowel via bestemmingsplannen als restricties in de APV. Gods leiding is hierin onmisbaar.
J.M. Top, MT Elgin te Canada Ik vind dat het zoveel mogelijk tegengehouden moet worden. Omdat alles al hard genoeg achteruit gaat.
Biesheuvel, Werkendam Ik respecteer een besluit om op te stappen. Dat zal zeker niet lichtvaardig genomen zijn! Het kan geboren zijn uit grote nood! Maar ik hoop wel dat niet teveel raadsleden dit doen. Hebben wij hier als christenen niet heel veel schuld? Als we ons eigen hart (slechts ten dele!) kennen, zullen we diep in het stof moeten. Als we het zo bekijken ligt de schuld bij ons zelf. Daarom heeft het zover kunnen komen in Nederland. Daarom hebben onze raadsleden het nu zo moeilijk! Ook hier is de enige weg het gebed voor een ieder om kracht door en voor onze raadsleden om staande te blijven en leesbare brieven van Christus te mogen worden of zijn. De tijd gaat overigens steeds meer lijken op het einde van het Romeinse rijk! Met alle zorgen die ook toen met het Christen zijn gepaard ging. Er is niets nieuws onder de zon!
G. Kalsbeek (38), Amsterdam Goed idee, eerlijkheid beter dan hypocrisie.
Kees Hoogendijk (34), Katwijk aan Zee Een slecht besluit, maar ik ben het volstrekt eens met de meerderheid in de Katwijkse gemeenteraad. Een nul-optie zal alleen maar zorgen voor wildgroei. Ik vind het jammer dat dr.ir. M. van Rooyen opstapt uit de Katwijkse politiek. Een man met zoveel deskundigheid kan zeker op dit moment niet worden gemist.
G.J. Donker (41), Vuren Dit is grote onzin. Het werkt eerder meer prostitutie in de hand dan minder. Bovendien geeft het ook meer overlast. Ik vind het ook niet juist om gemeenten die niet willen te dwingen. Men vraagt om problemen in kernen en steden die er nu niet zijn. Ook voor kinderen is het niks als er prostitutie in je straat is.
Anoniem (57), USA Ik vind het verschrikkelijk. Het wetsvoorstel betekent vrijheid voor de goddeloze mens en Gods Woord aan de kant.
Joh. C. Vermeulen (56), Velp (Gld) Laten we hopen en bidden dat de Heere ons bij wil staan in deze moeilijke tijd. En dat het ons niet vergaat als in Sodom en Gomorra!
|