Ict & Media 28 september 2000

Nieuwe uitgever wil nauwe samenwerking met overheid

Zorgen om ons voedsel

Van onze redactie digitale media
Ons voedsel is lang niet zo gezond als we zouden wensen. Berichten over salmonella, BSE en genetische manipulatie doen die hoop als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een nieuw opgerichte uitgeverij wil met een website als centraal informatiepunt over voedsel gaan fungeren.

Behalve dagelijkse nieuwsberichten biedt de site informatie over onder meer wetgeving, kwaliteitszorg en certificering en een aantal adressenbestanden. „Onze kennis vergaren we van diverse ervaren voedselveiligheidsdeskundigen”, zegt Anton Kleemans, woordvoerder van Voedselveiligheid BV.

De site is in eerste instantie bedoeld als centraal informatiepunt over (on)veilig voedsel voor alle 65.000 bedrijven in de levensmiddelenbranche, maar ook voor aanverwante of toeleverende sectoren als handel, productie, winkels, catering en horeca. Veel bedrijven hebben vaak vragen over giftige stoffen en kwaliteitsproblemen. De site wil hen daarbij de helpende hand bieden.

Consumenten
„Daarnaast is de website ook interessant voor consumenten die willen weten wat zij van het bedrijfsleven mogen verlangen op het terrein van de voedselveiligheid”, meent Kleemans. Omdat het bedrijf pas deze week bekendheid heeft gegeven aan de site, kan de woordvoerder niets meedelen over de bezoekersaantallen.

„Wij willen proberen meer autoriteit aan de site te koppelen. Hiermee doel ik op de gesprekken die wij met ministeries en andere instanties voeren om een breder kader voor de site te krijgen”, zegt Kleemans. „Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het fungeren van de site als nieuwsbron van de overheid richting bedrijfsleven en consument voor alles op het gebied van voedselveiligheid. Zo zouden we ook productcalamiteiten kunnen melden op onze site.”

www.voedselveiligheid.nl