Financiën en Economie | 23 september 1999 |
Supermarkt verkoopt vaak rotte visVan onze redactie economie Vooral in supermarkten bleek de vis vaak droog, naar ammoniak te ruiken en korrelig op de tong te liggen. Van de vijftig filets die de Consumentenbond onderzocht kwamen er 25 uit supermarkten en de rest uit viswinkels en marktkramen. Volgens de bond hebben de proevers geen enkele keer vis gegeten die sappig, stevig en vers was. In enkele gevallen moest het predikaat rot worden meegegeven. Ook in de winkels en kramen kan het beter. Zo waren nogal wat filets besmet met een ziekmakende bacterie. Ook de kwaliteit van het fileren liet te wensen over. Sommige vissen vertoonden bloeduitstortingen, waren droog, verkleurd en rafelig. Bovendien waren er stukken huid en graten achtergebleven. Van de vijf zeer goed gefileerde filets kwamen er overigens vier uit een viswinkel. Volgens de Consumentenbond is nog niet direct sprake van gevaar voor de volksgezondheid, maar wel van smaakbederf. Hij roept daarom het Productschap Vis ertoe op de kwaliteit van vis te verbeteren. |
![]() |