Boekrecensie |
Titel: Zuivelprodukten & dranken Auteur: Cecilia Fitzsimons Uitgeverij: Ars Scribendi Harmelen, 1998 ISBN 90 5495 150 8 Pagina's: 32 Prijs: 24,50
Titel: Granen, noten & specerijen
Titel: Trafalgar
Titel: Thermopylai
|
Recensie door J. Mijnders - 3 maart 1999
Voedsel en veldslagDe serie Alles over voedsel werd onlangsuitgebreid met delen over Zuivelprodukten & dranken en Granen, noten & specerijen. Zo wordt in beide boeken onder andere een stukje geschiedenis beschreven, wordt verteld waar bepaalde gewassen het beste groeien en is te lezen hoe bepaalde producten (kaas, een milkshake) worden bereid. Aantrekkelijk zijn de vele ideeën die worden gegeven om van voedselverpakkingen een spelletje of een cadeautje te maken, de tips om zelf planten te kweken en de vele eenvoudige recepten die in beide delen zijn opgenomen. Door middel van tekeningen en duidelijke teksten wordt de bereiding aangegeven van kokosijs, popcorn, ouderwetse limonade, pepermuntsnoepjes etc. De beginnende keukenprinsen en -prinsessen zullen van deze serie zeker genieten! Voor een heel andere doelgroep is de serie Grote veld- en zeeslagen. In elk deel staat een bepaalde strijd centraal. In de onlangs verschenen boeken zijn dit de slag bij Kaap Trafalgar (Spanje) in 1805 tussen enerzijds Britse en anderzijds Franse en Spaanse schepen, en de slag bij Thermopylai (Griekenland) in 480 v. Chr. tussen een klein groepje Grieken en een groot Perzisch leger. Er wordt verteld waarom deze veldslagen zijn gevoerd, welke voorbereidingen voor zo'n strijd werden getroffen, hoe het gevecht verliep en hoe deze gebeurtenissen van invloed zijn geweest op de verdere loop van de geschiedenis. Mooi uitgevoerde boeken met veel illustraties en foto's. Toch moet je wel echt geïnteresseerd zijn in zo'n specifiek stukje geschiedenis om tot aanschaf van deze boeken over te gaan.
|