Binnenland
Rechter: bewoners van vakantiepark Peter Gillis moeten vertrekken

De bewoners die nog op het vakantiepark wonen van ondernemer Peter Gillis moeten binnen 48 uur vertrekken. De gemeente Asten besloot in maart al dat er na half september niemand meer mag wonen op vakantiepark Prinsenmeer, maar negen bewoners wilden niet weg. In een kort geding heeft de rechter in Den Bosch beslist dat ze toch echt moeten gaan.

ANP

De bewoners hoeven hun chalet niet van de standplaats af te halen. Gillis had voor de rechtbank in eerste instantie gezegd dat hij wilde dat de bewoners hun chalet ook zouden verwijderen.

Na de zitting donderdag hadden drie bewoners afspraken gemaakt met het vakantiepark rondom hun vertrek. Omroep Brabant meldde dat de zes anderen niet akkoord waren gegaan, omdat bepaalde toezeggingen ontbraken. „Er staat niet in dat de chalets mogen blijven staan, er staat niet in dat medewerkers van Oostappen Groep onze chalets niet mogen betreden én er staat niet dat wij geen huur voor de standplaats hoeven te betalen zolang het park dicht is”, zei een van de eigenaren tegen de omroep.

Nu moeten de zes alsnog het vakantiepark binnen twee dagen verlaten. Als ze niet vertrekken, moeten ze een dwangsom betalen: 5000 euro bij elke overtreding, oplopend tot maximaal 50.000 euro. Ook moeten de zes de proceskosten betalen. De andere drie moeten zich houden aan de afspraken die ze met het vakantiepark hebben gemaakt na de zitting donderdag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer