Economie
Toyota verkoopt minder auto’s na fraudeschandalen in Japan

Het Japanse autoconcern Toyota heeft in augustus minder auto’s verkocht na de onthulling van een aantal fraudeschandalen in het thuisland. Het Japanse ministerie van Transport deed eerder dit jaar een inval bij Toyota omdat het bedrijf de resultaten van veiligheidstesten vervalste.

ANP

Daardoor daalde de autoverkoop van Toyota met bijna 4 procent vorige maand, omdat het bedrijf gestopt is met de productie van een aantal modellen waarvan de veiligheidstesten vervalst bleken te zijn. In Japan viel de verkoop verder terug met 9 procent en in China met ruim 13 procent, ook door felle concurrentie van de Chinese automaker BYD.

Toyota heeft na de invallen van het ministerie van Transport in juni al beterschap beloofd. „We hebben het certificeringsproces verwaarloosd en onze auto’s massaal geproduceerd zonder eerst de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen”, zei bestuursvoorzitter Akio Toyoda toen tegen klanten.

Naast Toyota zijn de Japanse autoconcerns Honda, Mazda en Suzuki destijds ook door het ministerie van Transport onderzocht.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer