Binnenland
198 explosieven gevonden in woning Amsterdam, verdachte opgepakt

In een Amsterdamse woning in stadsdeel Nieuw-West heeft de politie donderdag 198 explosieven gevonden, meldt de politie vrijdag. Het gaat om illegaal vuurwerk. Een 21-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van bezit en verkoop van explosieven.

ANP

Een tip over de handel in explosieven leidde naar de woning, die de politie daarop doorzocht. In het huis werd het illegale vuurwerk gevonden. Volgens de politie gaat het om gevaarlijk vuurwerk, omdat het ruim 5 kilo flitspoeder bevat. Dat is een „instabiel goedje” dat door wrijving of statische elektriciteit kan ontbranden. Bovendien ontploft de hele boel als een stuk van dit soort vuurwerk afgaat, meldt de politie.

De politie deelt niet in welke straat de explosieven zijn gevonden, omdat daaruit mogelijk valt op te maken wie de verdachte is. Het gaat in ieder geval om een woonwijk en als het vuurwerk daar was ontploft had dit „mogelijk enorme gevolgen” gehad voor de omwonenden, aldus een politiewoordvoerder.

De politie denkt met de aanhouding „een schakel uit de handel in explosieven en de recente explosies te hebben gehaald”. Daarmee wordt het criminele netwerk verstoord, aldus de politie. De verdachte zit nog vast.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer