Binnenland
Noodverordening dinsdag in Bunnik om ruimen vliegtuigbom

In een deel van Bunnik (Utrecht) geldt dinsdag een noodverordening om het ruimen van een vliegtuigbom. De verordening geldt voor zestien woningen op de Koningin Emmastraat en de Koning Willem III-straat, een deel van het terrein van Houthandel van Dam, een deel van de Kromme Rijn en een deel van het Jaagpad. Tussen 08.00 en 20.00 uur mag niemand aanwezig zijn in dit gebied en in de daarin liggende woningen en de gebouwen, meldt de gemeente.

ANP

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal de bom ruimen. Het gaat om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog, dat in juli werd gevonden tijdens bouwwerkzaamheden op het terrein van Houthandel van Dam. De vliegtuigbom is een Britse 500-ponder.

„Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn Houthandel van Dam en de omliggende percelen meerdere keren geraakt door bombardementen. De geallieerden wilden de naastgelegen spoorlijn en spoorbrug bombarderen om zo de logistiek van de Duitsers te ontwrichten. Dat is de reden waarom er in dit gebied veel is gebombardeerd”, aldus de gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer