Binnenlandomstreden uitspraak
Schoof: Bewindslieden mogen eigen opvattingen niet uitspreken

Bewindslieden spreken in het openbaar namens het hele kabinet en mogen persoonlijke opvattingen niet uitspreken, herhaalde premier Dick Schoof vrijdag nog maar eens. Hij zei dat in reactie op staatssecretaris Chris Jansen (PVV, Infrastructuur) die eerder deze week de ‘minder-Marokkanen’ uitspraak van zijn partijleider Geert Wilders steunde. Voor Schoof is het „evident” dat dat niet kan.

ANP
„Er zijn sommige dingen die je als bewindspersoon gewoon niet zegt”, aldus premier Schoof. beeld AFP, Bryan R. Smith 
„Er zijn sommige dingen die je als bewindspersoon gewoon niet zegt”, aldus premier Schoof. beeld AFP, Bryan R. Smith 

„Er zijn sommige dingen die je als bewindspersoon gewoon niet zegt”, aldus de premier voorafgaand aan de ministerraad. Volgens Schoof doen persoonlijke opvattingen er niet toe als je minister of staatssecretaris bent. Hij vermoedt dat het er bij Jansen „even tussendoor geslipt is”.

Het was niet de eerste keer dat Jansen de gewraakte uitspraak van Wilders nasprak. Tijdens zijn hoorzitting in de Tweede Kamer, vlak voordat hij staatssecretaris werd, weigerde hij er ook afstand van te nemen. Hij benadrukte er nog steeds achter te staan. Na maandag gaf Jansen toe dat hij het niet als staatssecretaris kon zeggen, maar weigerde evenwel er persoonlijk afstand van te nemen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer