Buitenland
Politico: Iraniërs in VS aangeklaagd voor hacken campagne Trump

Meerdere Iraniërs zijn in de VS aangeklaagd voor een hack bij het campagneteam van presidentskandidaat Donald Trump, meldt nieuwssite Politico. Wie de verdachten zijn en waarvan ze precies verdacht worden, is niet bekend.

ANP

Volgens Politico keurde een zogenoemde grand jury de aanklachten donderdagmiddag goed. Justitie maakt ze mogelijk vrijdag openbaar.

Het campagneteam van Trump meldde in augustus dat een deel van zijn interne communicatie was gehackt en dat Iran daarachter zat. Dat gebeurde nadat Politico en andere nieuwsorganisaties interne campagnedocumenten van een anoniem e-mailaccount hadden ontvangen. Ook bij het campagneteam van Joe Biden - toen hij nog presidentskandidaat was - zouden hackpogingen zijn ondernomen. De Iraniërs hebben de pogingen tot hacks altijd ontkend.

Trump meldde eerder deze week dat er volgens Amerikaanse inlichtingendiensten ook „specifieke en reële” dreigementen vanuit Iran zijn om hem te vermoorden. Op een campagnebijeenkomst zei hij Iran „aan gruzelementen” te schieten als dat land betrokken is bij het schaden van een Amerikaanse presidentskandidaat of oud-president. Toch gaf hij donderdag aan bereid te zijn een deal met Iran te sluiten om een einde te maken aan de vijandigheden, zonder daar verder over in detail te treden.

Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat Iran betrokken is bij de recente moordpogingen op Trump bij zijn golfbaan in Florida en tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer