Kerk & religieBenoemingen
Ds. L.G. de Deugd (HHK) lector Bijbels Beraad M/V

Bijbels Beraad M/V heeft per september twee nieuwe medewerkers benoemd: ds. L.G. de Deugd als lector en Willemien Gunnink-Janssen als publicist.

Redactie kerk
Bezoekers tijdens de pauze van de laatst gehouden conferentie van Bijbels Beraad M/V in juni. beeld Niek Stam
Bezoekers tijdens de pauze van de laatst gehouden conferentie van Bijbels Beraad M/V in juni. beeld Niek Stam
Ds. L.G. de Deugd. beeld LinkedIn

Dat meldde de organisatie, een interkerkelijk platform dat zich bezint op man, vrouw en seksualiteit, zaterdag.

Ds. De Deugd is sinds 2021 predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Elst (Utrecht) en sinds 2023 godsdienstdocent aan het Ichthus College in Veenendaal. Vóór zijn predikantschap was hij pastoraal werker, docent, keukenverkoper en eierhandelaar. De predikant is bij Bijbels Beraad M/V benoemd voor één dag per week.

Tijdens zijn theologiestudie schreef ds. De Deugd een scriptie over het thema seksuele revolutie. Gezien zijn ervaring met jongeren zal zijn werk als lector zich mogelijk ook op hen richten, meldt Laurens van der Tang, voorzitter van Bijbels Beraad M/V.

Willemien Gunnink-Janssen woont in de Engelse plaats Newark-on-Trent, waar haar man predikant is van de Fernwood community church, verbonden aan het Britse Fellowship of Independent Evangelical Churches.

Gunninks benoeming, die ongeveer dezelfde omvang heeft als die van ds. De Deugd, betreft de taak van publicist. Gunnink houdt zich al langer bezig met de thematiek van Bijbels Beraad M/V, met name vanuit internationaal perspectief, aldus Van der Tang.

De benoemingen van ds. De Deugd en Gunnink vullen deels de vacature van ds. M. Klaassen op, die deze zomer zijn werk als lector voor Bijbels Beraad M/V verruilde voor het predikantschap van de hhg te Barneveld. Overigens is hij nog steeds aan de stichting verbonden, onder meer als scribent en mentor van andere medewerkers.

Sinds 2021 is ook prof. dr. B.A. Zuiddam in dienst als lector bij Bijbels Beraad M/V.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer