Binnenland
Nederlandse F-16’s scheren laatste keer over het land

Over verschillende plaatsen in het land die te maken hebben met de luchtmacht scheren vrijdagmiddag Nederlandse F-16’s tijdens hun afscheidsvlucht. De luchtmacht vervangt de toestellen na 45 jaar voor de nieuwere F-35’s.

ANP

Zeker zes F-16’s vertrekken rond 13.30 uur vanaf vliegbasis Volkel voor een rondje over het land dat zo’n twee uur duurt. Ze vliegen op een hoogte van zeker 400 meter in formatie.

De route gaat over de oude luchtmachtbasis De Peel in Twente via Leeuwarden naar Vlieland. Daar keren ze om richting het commandocentrum Nieuw-Milligen, op de grens van Apeldoorn en Barneveld, en Soesterberg, waar piloten vroeger medisch werden gekeurd.

Ook het ministerie van Defensie in Den Haag ligt op de route, evenals Woensdrecht, waar de vliegers hun opleiding genoten en de toestellen werden onderhouden. Ook Gilze en Rijen en Eindhoven worden aangedaan.

Van de F-16’s gaan er na het afscheid 24 naar Oekraïne om ingezet te worden in de strijd tegen Rusland. Achttien toestellen gaan naar een trainingscentrum in Roemenië.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer