Kerk & religie
Sacramentsbevoegdheid voor missionair werker Huizen

Missionair werker Jan Verkerk heeft de bevoegdheid gekregen om sacramenten te bedienen op de pioniersplek in Huizen waar hij actief.

Redactie kerk
Missionair werker Verkerk.   beeld RD, Henk Visscher
Missionair werker Verkerk. beeld RD, Henk Visscher

Dat deelde de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en IZB donderdag mee. De classis Hilversum gaf Verkerk de bevoegdheid. Verkerk is verbonden aan ”De Brug”, een pioniersplek van de IZB en de afdeling Missionair Werk en Kerkgroei van de PKN.

Verkerk is blij: „Wie A zegt moet ook B zeggen. Je kunt moeilijk een pioniersplek beginnen en voor doop en avondmaal een predikant van elders laten komen.”

Sinds november 2013 organiseert ”De Brug” in Huizen onder verantwoordelijkheid van de algemene kerkenraad diensten voor belangstellenden voor wie de drempel naar de gewone kerkdienst te hoog is.

In het najaar van 2014 heeft Verkerk de cursus homiletische en liturgische vorming gevolgd, waarbij hij ook de aantekening voor sacramentsbediening en huwelijksbevestiging heeft gehaald.

De synode van de PKN heeft in 2014 de mogelijkheid gecreëerd dat aan missionaire pioniers, die geen predikant of kerkelijk werker zijn, sacramentsbevoegdheid kan worden verleend (ordinantie 2-18 van de kerkorde).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer