Kerk & religiebijeenkomst
Ontmoetingsdag IRS dit jaar in nieuw jasje

Al jarenlang organiseert stichting In de Rechte Straat (IRS) een ontmoetingsdag. Dit jaar kiest ze een andere aanpak. „We willen ook de jongere doelgroep bereiken.”

Ontmoetingsdag van stichting IRS in 2022. beeld Cees van der Wal
Ontmoetingsdag van stichting IRS in 2022. beeld Cees van der Wal

IRS werd in 1960 opgericht met het doel om rooms-katholieken te bereiken met het Evangelie. Jaarlijks houdt de stichting een ontmoetingsdag om betrokkenen op de hoogte te houden van haar activiteiten. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op 18 maart, in het gebouw van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Richard Verwoert, managementassistent bij IRS, vertelt over de nieuwe aanpak.

Hoe wordt de ontmoetingsdag dit jaar vormgegeven?

„Voorgaande jaren werden er een enkele lezingen gehouden en vond er samenzang plaats. Dit jaar hebben we het christelijk jongerenkoor Cantica Nova uitgenodigd. Daarnaast is ervoor gekozen de sprekers iets korter aan het woord te laten. Daardoor is er meer tijd voor de pauze, zodat bezoekers stands kunnen bezoeken van organisaties en stichtingen waarmee IRS samenwerkt. Het is voor het eerst dat we zo’n minimarkt organiseren. Net zoals andere jaren sluiten we de dag af met een lunch.”

19096660.JPG
Richard Verwoert, managementassistent bij IRS. beeld IRS

Waarom kiezen jullie voor deze nieuwe opzet?

„Om in ieder geval een aantal nieuwe bezoekers te trekken. Ook willen we graag de jongere doelgroep bereiken. We hopen dat deze nieuwe opzet verfrissend is en jongeren aanspreekt.”

Welke sprekers staan er dit jaar op het programma?

„Ds. P. Drost en ds. M. Cuneo. Ds. Drost is gemeentestichter in het Oostenrijkse Graz. Hij huurt een ruimte waarin zijn gemeente samenkomt. De huurkosten worden door IRS betaald.

Ds. Cuneo werkt als missionair predikant in Italië. IRS ondersteunt hem daarbij. Beide predikanten dienen op een eenzame post. Tijdens de ontmoetingsdag zullen ze hun ervaringen daarover delen.”

Wat is het doel?

„We willen dat er ontmoeting komt, tussen bezoekers onderling, maar ook tussen de bezoekers en de sprekers. Ik hoop dat ds. Drost en ds. Cuneo zullen merken dat er steun en gebed is voor hun werk. Daarnaast is het mooi als mensen door de ontmoetingsdag het werk van IRS financieel en praktisch willen ondersteunen.”

Hoe staat het met de werkzaamheden van IRS?

„Er zijn mooie ontwikkelingen. Naast het toenemende aantal aanmeldingen voor ons Spaanstalige evangelisatieblad En la Calle Recta zien we de voortgang van onze projecten in België, Oostenrijk en Italië. Ook het evangelisatiewerk in Zuid-Nederland, dat in samenwerking met Stichting Evangelisatie Sjofar wordt gedaan, gaat door en wordt naar verwachting verder uitgebreid. In Nederland zijn er veel –geseculariseerde– rooms-katholieken die de boodschap van het Evangelie niet of nauwelijks kennen. Ook hen willen we bereiken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer